Suojatiepäivystys

SINÄ TEET SUOJATIEN – tule mukaan turvaamaan lauttasaarelaisten lasten koulutietä!

MLL:n Uudenmaan piiri ja Nordea Henkivakuutus järjestävät koulutien turvaajat -kampanjan koulujen alkaessa elokuussa yhteistyössä MLL:n paikallisyhdistysten kanssa. Kampanjan tavoitteena on saada autoilijat huomaamaan pienet koululaiset ja turvata näin koulutietä. Viisi alakouluikäistä lasta kuolee ja yli 160 loukkaantuu liikenteessä vuosittain. Suurin osa alakouluikäisten jalankulkijoiden henkilövahingosta tapahtui tietä ylitettäessä. Jalankulkijoista neljä kymmenestä menehtyi ja yli puolet loukkaantui nimenomaan suojatiellä. Vapaaehtoiset koulutien turvaajat päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä lasten saapuessa kouluun.

Koulujen alku on jännittävää niin lapsille kuin vanhemmillekin, ja vaatii muilta tieltä liikkujilta erityistä varovaisuutta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lauttasaaren paikallisyhdistys koordinoi jo yhdennentoista kerran vapaaehtoisvoimin lauttasaarelaisten lasten ensimmäisten kouluaamujen suojatiepäivystyksen. Myllykallion koululla päivystys 8.-9.8 ja 12.8 ja Drumsö lågstadieskolanilla 13.-15.8.2018.

Aikaisempina vuosina lauttasaarelaiset aikuiset ovat olleet aktiivisia vapaaehtoistyöntekijöitä ja ovat mielellään antaneet 45 minuuttia aamustansa lapsille. Vuonna 2018 Lauttasaaressa järjestetyssä päivystyksessä tehtiin yli 90 työvuoroa lähes 40 vapaaehtoisen voimin! MLL:n Lauttasaaren paikallisyhdistys lähestyy myös paikallisia yrityksiä saadakseen lisää vapaaehtoisia mukaan suojatiepäivystykseen. Onnellisten saaren yrittäjillä onkin nyt loistava tilaisuus tulla mukaan tempaukseen saaren omien lasten koulutien turvaajiksi. Jokaiselle aamulle tarvitaan 10-20 vapaaehtoista, joten jokaisen vapaaehtoisen työpanos on tärkeä!

Päivystäjiä tarvitaan 8-9.8., 12.8. ja 13-15.8.2019 aamulla klo 8.15-9.00. Suojatiepäivystäjän tehtävänä on herättää autoilijoiden huomio ja tarvittaessa auttaa tienylittäjiä. Tarkoituksenamme ei ole luoda lapselle mielikuvaa, että olemme aina paikalla ja ettei hänellä ole vastuuta omasta tienylityksestään. Mitoitamme päivystyksen vapaaehtoisten lukumäärän mukaan keskittyen tärkeimpiin risteyksiin.

Vapaaehtoinen, vastuuntuntoinen aikuinen; nyt on sinun mahdollisuutesi auttaa. Ilmoittaudu lauttasaarimll@gmail.com mukaan ja tule turvaamaan lasten koulutietä! Kerro viestissäsi ajankohdat, jolloin olet halukas tulemaan mukaan vapaaehtoisten porukkaan.

Tervetuloa mukaan