PERHEKAHVILA

MLL Lauttasaaren Perhekahvila on avoinna joka toinen keskiviikko, parillisina viikkoina, klo 9.30-11.30 nuorisotalo Apajalla (Pajalahdentie 10, kirjaston talo). Tervetuloa!

Perhekahvilan ohjelma, syyskausi 2019

HUOM! Mahdollisiin vauvojen ja taaperoiden värikylpyihin on ennakkoilmoittautuminen. Värikylpykerroilla perhekahvila on avoinna normaalisti, joten lämpimästi tervetuloa tapaamaan muita aikuisia ja lapsia, vaikka ette osallistuisi värikylpyyn. Värikylvyistä löydät lisätietoja täältä.

Ohjelmaa täydennetään syksyn mittaan

4.9.

Niina Kuusisto, Helsingin vauvauimarit. Lauttasaarelainen Niina Kuusisto Helsingin Vauvauimarien omistaja tulee kertomaan lapsen totuttautumisesta veteen, vauvauinnin aloittamisesta vauvana tai myöhemmällä iällä, sukellusrefleksistä, ja turvallisesta uimisesta ilman uimahalleissa käytettyjä nitraatteja.

18.9.

Amway-tiimi, Amway.  "Tervetuloa klo 10 seuraamaan tuote-esittelyä ja tutustumaan HOME -sarjan tuotteisiin. Amway on yrityksenä maailman suurin suoramyyntiyritys ja tarjoaa kattavan valikoiman laadukkaita merkkituotteita helpottamaan päivittäistä elämää. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä tiivisteitä ja tulevat siten myös käytössä edullisiksi."

2.10.

Maria Tapionlinna, Lauttasaaren Luotsitytöt ry. Lauttasaaren Luotsityttöjen Maria tulee kertomaan perhepartiotoiminnasta saarella. Perhepartio on partiota alle kouluikäisille ja heidän perheilleen. Lauttasaaressa toiminta alkanut tänä vuonna Lauttasaaren Luotsityttöjen alaisuudessa kahden äidin aloitteesta. Tervetulleita ovat kaikki vanhemmat ja kaikki ikäryhmän lapset. Tapaaminen on kerran kuussa ja toiminta suunnitellaan ryhmän toiveiden ja ideoiden pohjalta.

16.10.

SYYSLOMA, ei kahvilaa

30.10.

13.11.

Malva Green, Luonto-Liitto. Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja luonnonsuojelujärjestö. Liitossa tehdään työtä sen puolesta, että jokaisella lapsella ja nuorella asuinpaikasta ja taustasta riippumatta olisi mahdollisuus myönteisiin, hyvinvointia tukeviin luontokokemuksiin ja luontosuhteen muodostamiseen. Luonto-Liiton tavoitteena on, että lasten ja nuorten ääni ja näkökulma kuuluu ympäristökeskustelussa ja sen toimintaan kuuluvat muun muassa luontoleirit, kerhot, retket, kouluvierailut ja nuorten ja nuorten aikuisten ympäristötoiminta.

27.11.

Telle Benaissa, Forever Living Products. "Aloe vera on tuonut iloa ja hyötyä ihmisille jo pitkään, ja sitä on käytetty monissa eri kulttuureissa. Tule tutustumaan aiheeseen perhekahvilassa, kun Forever Living Productsin itsenäinen business owner Telle Benaissa kertoo miten aloe vera tuotteita voit hyödyntää lapsiperheen arjessa. Luvassa myös käsihemmottelu, tuotearvonta sekä hyviä tarjouksia, mutta ei ostopakkoa. Tervetuloa!"

11.12.

Parkour Akatemia. "Kesällä 2018 Lauttasaareen osoitteessa Vattuniemenkatu 7 vanhan kirjapainon tiloihin avattiin uusi 600 neliön luovan liikunnan keskus. Salilla on yli 50 ryhmää kaikenikäisille harrastajille ja useampi ryhmä mahtuu harjoittelemaan yhtä aikaa. Harjoittelutiloja salille on kolme ja niiden lisäksi yksi voimailu-/oheisharjoittelualue.

Parkourin lisäksi Lauttasaaren salissa pääsee harrastamaan laajasti eri sirkuslajeja ja muita luovan liikunnan lajeja, pariakrobatiaa, ilma-akrobatiaa, akrojoogaa sekä voltti- ja käsinseisontaharjoittelua."

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

***

Jos sinulla on ideoita perhekahvilan ohjelmaan tai olet lauttasaarelainen yrittäjä, jonka palvelut sopivat lapsiperheille ja haluaisit tulla esittelemään toimintaasi, ota yhteyttä (lauttasaarimll@gmail.com).

Perhekahvila on avoinna joka toinen keskiviikko, parilliset viikot, klo 9.30-11.30 nuorisotalo Apajalla (Pajalahdentie 10, kirjaston talo). Perhekahvilaan ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset hoitajineen. Lapsille on leluja ja paljon leikkikavereita - vanhemmat saavat toisistaan vertaistukea ja uusia ystäviä.

Kahvila pyörii vapaaehtoisten emäntien ja isäntien voimin,  eikä kahvilaa voida pitää auki ilman vapaaehtoisia! Olisitko sinä halukas emännöimään/isännöimään?

Älä epäröi, vaan laita viestiä lauttasaarimll@gmail.com.

Perhekahvilan emännän tai isännän tehtävät pääpiirteissään:

• Tulee paikalle noin klo 9.00-9.30
  • Valmistelee tarjottavat (kahvinkeitto, pullien paisto, voileipätarpeet jne.)
  • Asettelee tarjoilut ja astiat noutotiskille
  • Valmistelee tilan leikkijöitä varten (patjat vauvoille, syöttötuolit, lelut esille)
  • Toivottaa paikallaolijat tervetulleiksi, yleisesittelee perhekahvilan käytännöt (tarjoilut, päivän ohjelma, yhteinen loppusiivous, vauvanhoitohuoneen sijainti jne.)
  • Laskee loppukassan, käynnistää tiskikoneen, tarkistaa tilojen yleisen siisteyden, sammuttaa valot ja lukitsee ovet

Emännöintiä ja isännöintiä voi erinomaisesti tehdä myös pareittain - tiimissä hommat sujuvat nopeasti ja vaivattomasti! Tehtävään perehdytetään ja taustatukena on aina paikallisyhdistyksen hallituksen jäseniä.